Aanleg en renovatie grassportvelden

Natuurgras wordt in de voetbalwereld nog altijd als beste toplaag beschouwd voor voetbalden. Het heeft een goede demping, een neutraal balgedrag, is niet te stroef en laat slidings toe. Op het einde van het seizoen hebben intensief bespeelde voetbalterreinen een grote opknapbeurt nodig.

Volgende bewerkingen kunnen wij uitvoeren

  • Oneffenheden wegwerken: door het strooien van zandige teelaarde die nadien goed wordt ingeslepen
  • Natte terreinen behandelen we door zand te strooien dat speciaal bestemd is voor grasterreinen
  • Doorzaaien met Vredomachine: Deze machine is speciaal ontworpen voor het doorzaaien van bestaande grasmatten. Door het dubbelschijvensysteem wordt een minimale snede gemaakt in de bodem waarin het zaad wordt opgenomen. Door een aandrukrol wordt de sleuf dicht gemaakt. Het doorzaaien gebeurt kruislings. Op die wijze is het mogelijk om kale stukken weer een optimale grasmat te geven.
  • Diepverluchten met vertidrain: Dit is een machine met massieve pennen die tijdens de bewerking een wrikkende beweging maakt en zo de grond breekt/scheurt met een bewerkingsdiepte tot max. 40 cm. Na de bewerking is de toplaag weer opengebroken en zijn een aantal wortels gescheurd, die daardoor weer zullen uitstoelen en een betere zode vormen. Vooral voor oudere terreinen is het aan te raden deze bewerking minstens één maal per jaar uit te voeren. Op het einde van het speelseizoen gebeurt dit met dikke pennen. Tijdens het speelseizoen wordt er geprikt met dunne pennen. Vooraleer deze bewerking wordt uitgevoerd, is het ook mogelijk om zand te strooien om de waterdoorlaatbaarheid te bevorderen. 
  • Diepverluchten met schudfrees: Dit is een machine met messen waardoor de wortel wordt losgeschud. De messen maken sleuven in de grond tot een diepte van 40 cm. Deze bewerking wordt vooral uitgevoerd bij hardnekkige problemen met wateroverlast veroorzaakt door diepere verdichte lagen.
  • Bemesting: Indien gewenst laten wij een bodemstaal analyseren om zo een bemestingsplan voor te stellen.

Terreinen die een volledige heraanleg nodig hebben, spitten en frezen wij. Eventueel wordt hier ook zand ingewerkt als de toplaag dit nodig heeft. Nadien wordt met een nivelleringsmachine het veld rond gelegd om daarna in te zaaien. Wij maken steeds gebruik van hoog kwalitatief sportgazonzaad dat voorgekiemd is en bestaat uit 25% veldbeemgras en 75% Engels raaigras.
Voor baseballterreinen kunnen wij speciale gravel leveren.
Door het gebruik van gespecialiseerde machines en professionele producten, goed opgeleid personeel en een deskundige begeleiding, zijn wij ervan overtuigd dat wij uw partner zijn inzake aanleg en renovatie van uw terreinen.

Graag maken wij een offerte op maat. Voor elk budget een goed advies en de beste oplossing!